+4 0731-813.188

Blue Astral SRL

Search More

Vandut Casa - Capidava, Cernavoda

Cetatea Capidava.              PREȚ: 48000 Euro,negociabil)     

 

Proprietatea de vânzare.

 

 

                          

 

Cetatea Capidava a fost mai întâi centru fortificat geto-dac, apoi castru roman în timpul împăratului Traian, distrusă de barbari, apoi reclădită de bizantini în secolul X și abandonată în 1036.

Numele său este de origine getică și înseamnă “așezarea de la cotitură”, fiind situată pe malul drept al Dunării, la jumătatea distanței între Cernavodă (Axiopolis) și Hârșova (Carsium, înconjurat din trei părți de apă, un atu strategic important.

Cercetările arheologice au început în anul 1924 și continuă și în zilele noastre. Aici, pe șantierul-școală, fac practică studenți de la Universitatea București, Universitatea “Ovidius” đin Constanța, “Dimitrie Cantemir” din București și “Lucian Blaga” din Sibiu.

 

Satul Capidava, comuna Topalu

 

Comuna Topalu cuprinde două sate, Topalu și Capidava. Conform recensământului din 2004, în Capidava trăiau 101 persoane, mai precis 44 de familii în 40 de case. În comună sunt 15 magazine alimentare și nealimentare, 1 restaurant și câteva baruri și discoteci. Nu există unități de cazare de tip hotel, han sau camping.

 

Cetatea Capidava reprezintă un punct de atracție pentru turiști datorită insulei “Inelul de piatră” pe care Academia Atlantykron (academie de știință, viitorologie și science fiction) organizează anual o tabără de vară în luna august la care participă tineri din țară, dar și din Statele Unite, Italia sau Slovacia. De asemenea, tot aici se organizează Capidava Rock Fest sau festivalul Spellground.

 

 

Proprietatea care face obiectul prezentului anunț a avut (și poate avea în continuare) destinația de pensiune. Situată pe două terenuri în suprafață totală de peste 3000 de metri pătrați, cu arbori, pomi fructiferi, flori, grădină și seră pentru cultivarea legumelor, împrejmuiri pentru creșterea păsărilor de curte, proprietatea este compusă din 2 imobile și un teren:

 

- un imobil în suprafață de 175 metri pătrați, care cuprinde 4 camere cu baie proprie, sală de mese, bucătărie, foișor, piscină, terasă cu gratar, pivniță;

-un imobil de 36 metri pătrați (2 camere cu acces individual, 2 grupuri sanitare cu cabină de duș, terasă);

-un teren de 1000 de metri pătrați pe care sunt amplasate 3 rulote complet echipate și două grupuri sanitare cu toaletă și duș. Pe restul terenului pot fi amplasate corturi pentru turiști.

 

Proprietatea este în stare excelentă, locuită, întreținută și păzită. Este investiția ideală pentru o familie care dorește să locuiască la aer curat, în liniște, și poate administra o mică afacere. Cele 6 camere, precum și rulotele complet echipate pot fi închiriate pe termen scurt sau lung, pe timpul verii, constituind o sursă de venit.

 

Accesul auto se face pe drumul Cernavodă-Hârșova, din DJ 223 mai aveți de parcurs aproximativ 100 de metri pe drum de piatră până la poarta proprietății.

 

Vă invit să vizionați filmul în care este prezentată proprietatea pentru a vă face o idee. Bunurile nu fac obiectul vânzării, însă, dacă se dorește, poate fi negociată și achiziționarea acestora.

 

 

 

 

 

Utilitati
  • Telefon
  • Cablu tv
  • Centrala proprie
  • Acoperis
  • Gresie
  • Faianta
  • Parchet
  • Termopan
  • Aer conditionat